[COVID] Oświadczenie Prezesa Szpitali Tczewskich S.A.

• 20.10.2020, 09:31 (aktualizacja 20.10.2020, 09:38)
  • redakcja
[COVID] Oświadczenie Prezesa Szpitali Tczewskich S.A.

Podziel się:

Oceń:

Poniżej prezentujemy oświadczenie Prezes Zarządu Szpitala w Tczewie Macieja Bielińskiego, dotyczące decyzji Ministra Zdrowia oraz Wojewody Pomorskiego.

Szanowni Państwo,

Decyzją Ministra Zdrowia oraz Wojewody Pomorskiego, Szpitale Tczewskie SA od dnia 27.10.2020 roku staną się szpitalem II poziomu oraz III poziomu COVID.

To znaczy, że Szpital będzie przyjmował Pacjentów wyłącznie z COVID dodatnim.

Dotyczy to następujących oddziałów:

- Oddział Internistyczny, Oddział Chirurgiczny, Oddział Ginekologiczny będą dostępne wyłącznie dla Pacjentów Internistycznych z Covid dodatnim.

- Oddział Pediatryczny będzie dostępny dla dzieci z Covid dodatnim.

- Oddziały Położniczy oraz Neonatologiczny będą dostępne dla pacjentów z Covid dodatnim.

Dodatkowo Oddziały Rehabilitacji Neurologicznej oraz Ogólnoustrojowej mieszczące się na ul. 1 Maja 2 od 3 listopada 2020 roku zostaną przekształcone w oddział internistycznych dla pacjentów z Covid dodatnim.

Informujemy, iż z konieczności opróżnienia oddziałów, na które została wydana decyzja Wojewody Pomorskiego, oraz konieczności przygotowania oddziałów, od dnia 19.10.2020 roku zaprzestajemy przyjmowania pacjentów do izby przyjęć oraz na wszystkie oddziały szpitalne.

Poradnie Specjalistyczne Przyszpitalne, RTG na ul. Wojska Polskiego 5, Nocna i Świąteczna Opieka Medyczna w Tczewie oraz Gniewie oraz Ośrodek Wczesnej Interwencji dla Dzieci na tą chwilę pracują normalnie

html_redakcja

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu tczewska.pl z siedzibą w Tczewie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe