×
Środa, 14.11.2018, imieniny: Emila, Laury, Rogera
 

Festiwal Smaków w Pelplinie

Podziel się:
Oceń:
28.08.2018, 08:11

Festiwal miał na celu prezentację kulinarnego bogactwa polskiej żywności wytwarzanej w naturalny sposób oraz przetworów wykonanych według tradycyjnych przepisów. Królowały między innymi miody, sery, tradycyjne wędliny, które można było zakupić na stoiskach prosto od producentów. W festiwalowej kuchni już od godz. 10  prym wiódł niezastąpiony Jerzy Nogal – kucharz z Telewizji Śniadaniowej TVP2 oraz regionalistka Krystyna Gierszewska – radna Gminy Pelplin oraz prezes Stowarzyszenia Kociewskie Forum Kobiet, którzy podczas specjalnego pokazu gotowania na żywo przywołali niezapomniane smaki dzieciństwa i przygotowali dla gości specjały kociewskie czyli zupę marchewkową tzw. śpsywankę oraz ruchanki drożdżowe z mąki pszennej i eksperymentalnie ruchanki z mąki gryczanej.

 

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu tczewska.pl z siedzibą w Tczewie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.